Влада Каліфорнії відмовиться від авто General Motors і Toyota, бо ці виробники не підтримали скорочення викидів парникових газів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Влада Каліфорнії заявила, що з 2020 року припинить закуповувати автомобілі у концернів General Motors, Toyota, Fiat, бо ті не підтримали місцеві ініціативи з боротьби зі зміною клімату, а стали на сторону федеральної влади і президента Дональда Трампа, повідомляє CalMatters.

Починаючи з січня влада штату припинить закупівлю автомобілів у автовиробників, які не погодилися дотримуватися правил штату щодо скорочення викидів парникових газів.

General Motors, Fiat Chrysler, Toyota і Nissan не підписали цю угоду, а в кінці жовтня приєдналися до позову федерального уряду проти влади штату, щоб заборонити регіональній владі самостійно встановлювати вимоги щодо економічності автомобілів і рівня викиду вихлопних газів.

«Автовиробники, які вибрали не ту сторону історії, опиняться на межі втрати купівельної спроможності Каліфорнії», — сказав губернатор штату Гевін Ньюсом.

Влада Каліфорнії вважає, що відмова закуповувати автомобілі General Motors, Fiat Chrysler, Toyota і Nissan для місцевих служб може суттєво вдарити по продажах цих компаній.

У 2018 році влада Каліфорнії витратила понад $27 млн на пасажирські автомобілі виробництва General Motors.

  • Сполучені Штати Америки є осередком заперечення наукових висновків про зміну клімату. Міжнародне опитування, проведене у 23 країнах центром YouGov-Cambridge, показує, що значна кількість американців не вірять у те, що людина впливає на глобальне потепління. Тільки в Саудівській Аравії (16%) та Індонезії (18%) частка жителів, які сумніваються в тому, що клімат змінюється через людей, більша.
  • Небажання президента США Дональда Трампа боротися зі зміною клімату обійдеться його бізнес-імперії в мільйони доларів у вигляді штрафів. Влада Нью-Йорка може накласти їх через велику кількість речовин, які виділяють будівлі, забруднюючи довкілля.