У Туреччині вирішили обмежити продаж ціанідів після серії самогубств з їх використанням

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Влада Туреччини вирішила обмежити продаж речовин, що містять ціанід, на тлі серії самогубств у країні, повідомляє Bloomberg.

«Слово «ціанід» стало одним з найпопулярніших у Google і пошукових системах після того, як 11 наших громадян загинули в трьох випадках з його вживанням», — заявив представник президента Реджепа Ердогана Ібрагім Калін.

Туреччина переживає економічну кризу, через яку в країні відбулася ціла низка самогубств. У більшості випадків для цього використовувався ціанід. 9 листопада працівники поліції виявили тіла чоловіка, його дружини та двох дітей в їхньому будинку в Антальї. Батько залишив записку, у якій повідомив, що останні девʼять місяців він був безробітним.

Цей інцидент був схожий на колективне самогубство, що сталося напередодні в Стамбулі, коли четверо дорослих братів і сестер були знайдені мертвими у своїх будинках після отруєння ціанідом. Друзі одного з покійних заявили, що родина страждала від серйозних фінансових труднощів.

Останній випадок стався теж у Стамбулі. Минулого тижня там виявили мертвими сімʼю з трьох осіб, включно з дитиною, які теж отруїлися ціанідом. За даними міської прокуратури, глава сімʼї впав у депресію через надмірні борги і вчинив самогубство після отруєння своєї дружини та дитини.

Поріг бідності для сімʼї з чотирьох осіб у Туреччині зараз становить 6 705 лір ($1 176). Це втричі більше за місячну мінімальну заробітну плату. Офіційно безробітними є майже 5 млн. осіб.