Убивство сина експрезидента Німеччини: нападника помістили в клініку, він відчував «хворобливу неприязнь» до сімʼї жертви

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Нападник на сина колишнього президента Німеччини, лікаря Фріца фон Вайцзеккера скоїв злочин через «особисту неприязнь до сімʼї вбитого, швидше за все, викликану психічною хворобою». Прокуратура Берліна повідомила, що чоловік пройшов обстеження у психіатричній клініці та перебуватиме там до оголошення результатів, пише Deutsche Welle.

Правоохоронці відкрили деякі дані про особу нападника — ним виявився 57-річний раніше не судимий громадянин Німеччини, який живе в землі Рейнланд-Пфальц. Він приїхав до Берліна, після того як дізнався, що фон Вайцзеккер дає публічну лекцію у приватній клініці.

За даними газети Der Tagesspiegel, нападник обґрунтував вбивство звʼязком батька жертви Ріхарда фон Вайцзеккера з хімічним концерном Boehringer Ingelheim, який той очолював у 1960-ті. Вважається, що концерн виготовляв хімікати, які американська армія використовувала у війні у Вʼєтнамі.