Зеленський пообіцяв результати розслідування справ Майдану до 20 лютого

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв родичам героїв Небесної Сотні, що до 20 лютого вже буде істотний прогрес у розслідуванні справ Майдану. Про це він сказав під час спілкування з родичами убитих на місці майбутнього Музею Революції гідності в центрі Києва, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми говорили вже про те, що необхідно посилити групу слідчих, обʼєднати їх. Я думаю, що вони будуть спільно працювати і в ДБР, і в прокуратурі. Там буде десь 52 людини: 25 плюс 27. Ми ж хочемо результату», — сказав Зеленський.

Родичі героїв Небесної Сотні попросили президента виконати свої обіцянки та періодично зустрічатися з ними. Вони запросили його на традиційний памʼятний молебень 20 лютого. Зеленський зі свого боку зазначив, що це саме та дата, до якої вже необхідно домогтися істотного прогресу в розслідуванні справ Майдану.

Зеленський пообіцяв, що будуть ухвалені необхідні законодавчі рішення для подальшого проведення розслідування, оскільки з 20 листопада ГПУ припинила функцію досудових розслідувань, проте продовжить здійснювати процесуальне керівництво в розслідуваннях.

Зеленський і його дружина Олена взяли участь у вшануванні памʼяті героїв Небесної Сотні. Подружжя відвідало памʼятний хрест на місці загибелі учасників Революції гідності та поставило лампадки.