УЄФА проведе розслідування через расистську поведінку вболівальників на матчі Румунія — Швеція

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) оголосила про проведення розслідування повідомлень про расистську поведінку румунських уболівальників щодо гравця збірної Швеції під час відбіркового матчу чемпіонату Європи 2020 року.

Шведський футболіст Александр Ісак повідомив про расистські вигуки арбітра під час матчу в Бухаресті 15 листопада, який команда Швеції виграла у збірної Румунії (2:0). Матч довелося ненадовго припинити, щоб передати попередження фанатам господарів.

Румунія є однією з 12 країн, які прийматимуть чемпіонат Європи наступного року.

Раніше футбольна федерація Румунії отримала звинувачення за нібито «незаконний банер» та «незаконне скандування». Рішення за цими звинуваченнями буде ухвалене 12 грудня.

Румунія вже перебуває під умовною однорічною дискваліфікацією через попередні випадки образливої поведінки вболівальників. Будь-яке покарання може вплинути на заплановані матчі плей-оф у Румунії в березні 2020 року, коли збірна країни матиме останній шанс пробитися на Євро.

  • Поліція Харківської області розпочала кримінальне провадження за фактом можливих проявів расизму щодо капітана донецької команди Тайсона під час футбольного матчу 14-го туру УПЛ між «Шахтарем» і «Динамо». Фанати «Динамо» вигукували непристойні гасла на адресу Тайсона, а він, у свою чергу, показав їм непристойний жест і кинув мʼяч у фанатів.
  • Президент футбольного союзу Болгарії Борислав Михайлов подав у відставку після матчу відбору на Євро-2020 Болгарія — Англія. Причиною став інцидент з болгарськими фанатами, які весь час вигукували образливі расистські фрази на адресу темношкірих гравців англійської команди «Три леви» та імітували звуки мавп.