Арахамія: Стефанчук поверне з зарплати до бюджету кошти, за які орендував квартиру у тещі

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Арахамія: Стефанчук поверне з зарплати до бюджету кошти, за які орендував квартиру у тещі

Перший віцеспікер Ради Руслан Стефанчук вже написав заяву на імʼя голови парламенту Дмитра Разумкова про повернення до бюджету компенсації за оренду житла. Про це на брифінгу заявиви глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

«Пан Стефанчук - дуже порядна, культурна, інтелігентна людина. Він людина, за якого я буду битися до останнього. Він все робив законно, там є особиста історія. Але він вчора написав заяву на главу Верховної Ради повернути за власний рахунок відшкодування з його зарплати», - розповів Арахамія.

Голова фракції наголосив, що Стефанчук міг би жити в готелі, але це було б дорожче:

«Він орендував, він завжди платив. Зараз бере відшкодування. Він міг би жити в готелі Київ, це було б дорожче. Він зробив, як за законом і як було насправді. А зараз його намагаються покарати за те, що він правду написав. Це неправильно з точки зору етики, я вважаю, що це неправильно», — додав Арахамія

Що трапилося?

Громадський рух «Чесно» опублікував дані про те, що 120 нардепів отримали 3,29 млн грн компенсації за житло. Зокрема, Стефанчук, за даними декларації за 2018 рік, проживав в квартирі площею 101,8 кв. м 2012 року, яка належить Тетяні Сітарук.

У дружини Стефанчук до одруження була прізвище Сітарук, про що свідчать дані з соцмереж. За інформацією журналістів, Тетяна Сітарук є матірʼю дружини першого заступника спікера парламенту. У коментарі «Чесно» Стефанчук підтвердив, що досі проживає в цій квартирі.