КМДА: На новорічні свята маршрути транспорту біля Софійської та Контрактової площ змінять

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Києві на час новорічних свят змінять маршрути громадського транспорту біля Софійської та Контрактової площ. Про це заявив заступник голови Київміськадміністрації Валентин Мондрієвський, повідомляє УНН.

«У період проведення Новорічних та Різдвяних свят, а саме 19, 21, 24 і 31 грудня, а також 1 і 7 січня у нас будуть внесені зміни в роботу маршрутів громадського транспорту біля основних локацій: Софійської та Контрактової площ», — зазначив він.

Усю новорічну ніч також працюватиме фунікулер. «Протягом новорічної ночі буде постійно функціонувати фунікулер, який дасть можливість зручного доступу між Софійською і Контрактовою площами. Ці зміни вже внесені в роботу громадського транспорту. Якщо виникне необхідність у додаткових змінах, ми їх врахуємо — ще є час», — додав Мондрієвський.

Він розповів, що тематикою святкування Нового року на Софійській площі цього року обрали всесвітньовідому казку про Лускунчика. 19 грудня о 17:00 святкування відкриє Різдвяний парад, який пройде від Національної опери до Софійської площі. Після закінчення параду відбудеться офіційне засвічення ялинки.

На Контрактовій площі облаштують різдвяне європейське містечко в українських традиціях. Тематика цього року — Опішня та традиційне полтавське гончарство з розписом. Крім того, тут відкриють резиденцію Святого Миколая, і 19 грудня запалять ялинку, прикрашену в етнічному опішнянському стилі.