Адвокат Закревська оголосила голодування через призупинення розслідування справ Майдану

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Адвокат родин героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська оголосила голодування через зупинку розслідування проваджень щодо злочинів на Євромайдані. Про це вона заявила в ефірі телеканалу «1 + 1».

«Я не буду їсти до того моменту, поки не будуть прийняті поправки до законодавства, не буде створено управління [спільне управління з розслідування справ Майдану] і не переведуть туди цих слідчих [слідчих ГПУ, які розслідували справи Майдану]», — заявила Закревська.

У відповідь заступник генерального прокурора Віктор Чумак нагадав, що Закревській пропонували очолити департамент з процесуального нагляду за розслідуванням справ Майдану. Адвокатка пояснила, що відмовилася від цієї посади, оскільки вона є «адміністративною», а на посаді захисника родин постраждалих вона вважає себе більш корисною.

Закревська пояснила, що на запропонованій посаді вона б потребувала команди процесуальних керівників і слідчих, чого Генпрокуратура не могла б їй забезпечити. Третьою необхідністю адвокатка назвала оперативне супроводження, за яке відповідає МВС. «МВС в нас очолює Аваков. Коли я запитала, чи буде виконана обіцянка влади звільнити Авакова, мені сказали — ні, цього не відбудеться», — пояснила Закревська.