Єльченко — єдина кандидатура на посла у США, але поки що за відносини зі Штатами відповідають помічники Зеленського

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Єдиним кандидатом на посаду посла України у США є постійний представник при ООН Володимир Єльченко, але його Володимир Зеленський поки не призначає, оскільки його кандидатуру ще не затвердила американська сторона.

Про це в інтервʼю theБабелю повідомив керівник української філії Університету Сингулярності й позаштатний радник президента Ігор Новіков.

«Цей процес запущений і залежить не тільки від нас — у нього втягнуті дві країни», — сказав радник Зеленського.

За його словами, за відносини України зы США поки відповідає він і ще один помічник Зеленського — Андрій Єрмак. В їхнє завдання входить стабілізація україно-американських відносин і утримування двопартійної підтримки у США. Помічник Зеленського додав, що Україні необхідно «вийти з цієї ситуації [імпічмент Трампа], зберігши та примноживши потенціал двосторонніх відносин».

Новіков також відреагував на слова колишнього посла Валерія Чалого, який говорив, що роль посольства під час візиту Зеленського до США звелася до координації логістики.

«Пан Чалий зробив усе можливе, щоб його роль звелася лише до цього. Україна не може дозволити собі посла, який втручається в американську внутрішню політику і намагається маніпулювати нашими партнерами», — сказав він.