Шустер заявив, що його телеканал закрили за вказівкою Порошенка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Журналіст Савік Шустер заявив, що закриття його телеканалу 3s.tv і порушення проти нього кримінальних справ були ініційовані за вказівкою на той час президента Петра Порошенка. Про це телеведучий сказав в ефірі «Радіо НВ».

Шустер вважає, що між ним і Порошенком був конфлікт, бо експрезидент «не любить і не сприймає критику».

«Ми запрошували людей, звичайно, які говорили те, що вони знають, і те, що вони думають. І ось тут почався конфлікт. Їм абсолютно не подобалося те, що ми робили, і в якийсь момент це стало неприйнятним. І коли мене позбавили права на роботу і посвідка на проживання фактично теж зникала, я зрозумів, що це вже такий серйозний «удар зверху», — розповів тележурналіст.

Шустер розповів, що згодом він отримав підтвердження, що заходи проти нього здійснюють за указом Порошенка. Він вважає, що його звинувачували за «незначущі порушення».

«На кшталт ухилення від податків, що було неправдою, екологічно щось ми порушили, лампи неправильно вивезли… І потім щодо кредиту, який я взяв за кордоном і не декларував. Я просто не розумів, що це таке, чому раптом висувається таке звинувачення проти мене. Ми всі суди виграли, між іншим», — повідомив Шустер.

  • Телеканал 3s.tv припинив супутникове мовлення 1 березня 2017 року — за повідомленням керуючого партнера та акціонера телеканалу Павла Єлізарова, через відсутність у каналу достатньої кількості глядачів-передплатників.
  • Шустер повернувся в Україну в травні 2019 року. А у вересні на телеканалі «Україна» стартувало нове соціально-політичне токшоу «Свобода слова Савіка Шустера».
  • Згодом у прямому ефірі бізнесмен Ігор Коломойський звинуватив Шустера у привласненні великої суми грошей. За словами Коломойського, Шустер узяв гроші за виробництво 10 телепрограм для студії «1 + 1» і не зробив їх. Вартість виробництва Коломойський оцінив на 2 млн 300 тис. доларів. Савік Шустер у відповідь заявив, що збирається подати позов проти Коломойського.