Денісова: В українського політвʼязня Лимешка погіршився стан здоровʼя

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

У незаконно засудженого в Росії українця Геннадія Лимешка погіршився стан здоров’я. Про це у Telegram повідомила український омбудсмен Тетяна Денісова.

За словами омбудсмена, у Геннадія Лимешка почалися проблеми зі шкірою, зʼявилися рани на руках, ліктях і ногах.

«Крім того, на ногах зʼявилися хворобливі висипання. Але незважаючи на наявні проблеми зі здоровʼям, адміністрація виправної установи не забезпечує надання необхідної медичної допомоги громадянину України», — наголосила Денісова.

У звʼязку з цим Денісова у невідкладному порядку звернулась до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової для відновлення прав українця. Денісова вимагає в Москалькової посприяти в проведенні повного медичного обстеження, за результатами якого надати кваліфіковану медичну допомогу Лимешку.

  • Геннадія Лимешка було затримано правоохоронними органами РФ у серпні 2017 року та засуджено «Судакським міським судом Республіки Крим» у травні 2018 року за нібито незаконне виготовлення та зберігання вибухових речовин.
  • У політвʼязня кримчанина Володимира Дудки, якого в Росії назвали «українським диверсантом» і засудили до 14 років колонії суворого режиму, погіршилося здоровʼя після етапування з Москви в СІЗО № 1 Сімферополя. У нього хронічні болі в животі, після етапу підвищився тиск.
  • Російський омбудсмен Тетяна Москалькова в заяві запропонувала укласти міжнародну угоду, яка дозволила б припинити кримінальне переслідування росіян та українців на паритетних засадах.