Трамп: Йованович відмовилася вішати мій портрет у посольстві в Києві

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент США Дональд Трамп заявив, що посол в Україні Марі Йованович відмовилася вішати його портрет у будівлі посольства в Києві, повідомляє ВВС.

«Ця посол, яку всі вважають чудовою, вона не повісила мою фотографію в посольстві», — заявив Трамп в ефірі американського телебачення. Він підкреслив, що це стандартна процедура для американських посольств.

Президент не згадав прізвище Йованович, називаючи посла «цією жінкою», і додав, що її погано схарактеризував його адвокат Рудольф Джуліані. «Вона говорила про мене погано, не захищала мене, а я маю право змінити посла», — додав Трамп.

  • 15 листопада на слуханнях у Конгресі Йованович заявила, що була шокована після публікації першої стенограми розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським.
  • На закритих слуханнях 4 жовтня Йованович уже давала свідчення з цього приводу. Вони стосувалися її відставки та виїзду з України. Зокрема, експосол звинуватила колишнього генпрокурора Юрія Луценка у цілеспрямованій кампанії з її дискредитації.
  • Трамп відреагував на свідчення Марі Йованович, які вона давала в рамках процедури імпічменту. Він заявив, що не знав Йованович, яка стверджувала, що її усунули через втрату довіри президента.
  • За даними американських ЗМІ, Трамп відкликав Йованович після скарг на неї свого адвоката Рудольфа Джуліані. Він звинувачував експосла в підриві авторитету Трампа за кордоном.