УАФ просить правоохоронців розслідувати інформацію про переказ Суркісом грошей від УЄФА офшорній компанії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Українська асоціація футболу попросила правоохоронців розслідувати інформацію про виведення експрезидентом Федерації футболу Григорієм Суркісом майже €400 млн від УЄФА на рахунки офшорної компанії. Фотокопію заяви виклали на сторінці УАФ у Facebook.

Причиною для звернення стала публікація у німецькій газеті Der Spiegel. Згідно з нею, Федерація футболу під керівництвом Суркіса, починаючи з 1999-го до 2015 року, переказувала отримані від УЄФА кошти на рахунок компанії Newport Management Limited. Ця компанія зареєстрована на Британських Віргінських островах, а її власником є молодший брат Суркіса Ігор, чинний президент ФК «Динамо» (Київ).

«Оскільки розслідування Der Spiegel базувалося на внутрішніх службових документах УЄФА, в УАФ було проведено власне внутрішнє розслідування. За підсумками цього розслідування вирішено звернутися до правоохоронних органів із заявою про вчинення злочину для проведення всебічного й об’єктивного розслідування фактів можливого заволодіння попереднім керівництвом УАФ (ФФУ) коштами, які з УЄФА перерахували на розвиток українського футболу в період із 1999-го до 2015 року», — йдеться в повідомленні.