Ресторан у Сеулі внесли до путівника Мішлен. Його шеф-кухар подав на укладачів гіда до суду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Сеулі шеф-кухар одного з ресторанів поскаржився до прокуратури на укладачів «путівника Мішлен», які внесли його заклад до свого переліку. Про це пише CNN.

Скарга подана відповідно до південнокорейського законодавства про публічну образу. «Внесення мого ресторану в цю зіпсовану книгу — це наклеп на членів команди мого ресторану і його прихильників», — пояснив Ео Юн Гвон, який керує рестораном Ristorante Eo.

Він підкреслив, що в укладачів немає публічних контактів, тому йому довелося написати їм на електронну пошту. У листі він просив вилучити його ресторан з путівника і пояснити критерії оцінки ресторанів.

«У Сеулі є тисячі ресторанів на одному рівні або кращих чи більш чесних, ніж ті, що перераховані в путівнику Мішлен», — заявив шеф-кухар Ео Юн Гвон.

Зазначається, що у 2016 році вийшов перший путівник Мішлен по Сеулу, у якому Ristorante Eo нагородили однією зіркою. У коментарі місцевим ЗМІ шеф пояснив, що з того часу він писав компанії Мішлен з вимогою прибрати його ресторан з переліку.

Ristorante Eo розташований на півдні Сеула. На його сайті повідомляють, що на будівлі немає покажчиків, тому відвідувачі повинні дотримуватися певних інструкцій, щоб потрапити до ресторану чи зателефонувати, якщо їм потрібна додаткова допомога.