Рябошапка: Один із прокурорів Генпрокуратури причетний до вимагання землі в Затоці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Один із прокурорів Генеральної прокуратури причетний до вимагання землі в селищі Затока. Про це, коментуючи обшуки в Одеській області, заявив генпрокурор Руслан Рябошапка, передає ТСН.

«Це справа, пов’язана з вимаганням виділення землі особам, які не мали на це права. На жаль, до цієї справи був причетний один із прокурорів Генпрокуратури, і нині вживаються заходи щодо перевірки цієї причетності та встановлення вини кожного з групи осіб», — наголосив він.

За словами генпрокурора, обшуки також пов’язані зі справою про розкрадання грошей чиновниками міської ради та корупцією в Адміністрації морських портів.

«Проведено низку обшуків в Одеській міській раді, а також структурних підрозділах міськради і в одному з комунальних підприємств. Проблема була пов’язана з тим, що було створено штучний борг, за який чиновники одеської мерії пропонували розплатитися одеситам. Розмір боргу становив понад 100 мільйонів гривень. Борг був штучний, і компанії, які викупили борг, афілійовані з чиновниками Одеської мерії», — пояснив генпрокурор.

Він уточнив, що правоохоронці шукали документи на підтвердження створення штучного боргу.

  • У пʼятницю стало відомо про обшуки у міськраді Одеси. За даними СБУ, чиновники Одеської міськради у змові з комерційними структурами привласнили майже 100 млн грн.
  • 12 листопада СБУ та Генпрокуратура провели обшуки в мерії Одеси. Тоді місцеве видання «Думська» повідомляло, що слідчі вилучили документи в фінансовому та юридичному департаментах, а також у департаменті з організації роботи міськради. Обшуки повʼязані з комунальним підприємством «Теплопостачання м. Одеса», якому місто за рік виділило майже 500 млн грн допомоги для погашення боргу перед банком «Надра».