Мінʼюст США: Мільярдер Епштейн загинув через «низку безглуздих помилок»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Хронологія звинувачень проти Джеффрі Епштейна

  1. На Епштейна в поліцію заявили батьки 14-річної дівчинки. За їх словами, він чіплявся до їхньої дочки в своєму будинку в Палм-Біч (Флоріда). Поліція обшукала будинок і виявила безліч фотографій дівчат.

  2. Мільярдерові пред'явлені звинувачення в кількох випадках статевого зв'язку з неповнолітніми.

  3. Адвокати Епштейна уклали угоду зі слідством. Він погодився визнати себе винним за двома звинуваченнями в проституції. В обмін він і його спільники отримали імунітет від федеральних звинувачень у торгівлі людьми.

  4. Відбував покарання у в'язниці.

  5. Заарештований за звинуваченням у торгівлі дітьми і змові з метою здійснення торгівлі людьми. Слідство вважає, що Епштейн схилив до сексу десятки неповнолітніх дівчат.

Міністр юстиції і генеральний прокурор США Вільям Бар назвав «низку безглуздих помилок» причиною смерті звинуваченого в торгівлі людьми мільярдера Джеффрі Епштейна. Про це він сказав в інтервʼю Associated Press.

При цьому Бар вважає, що мільярдер наклав на себе руки у вʼязниці, а не був убитий. «Можу зрозуміти тих людей, які одразу ж подумали про найгірший варіант, оскільки причиною події став невдалий збіг цілої низки безглуздих помилок», — сказав він.

Бар додав, що розслідування, проведені агентами ФБР і генеральним інспектором Міністерства юстиції США, переконали його в тому, що сталося саме самогубство. «Думаю, важливо було розмістити його [Епштейна] разом з сусідом за камерою», — зазначив Бар. Він підкреслив, що Мінʼюст вивчить, чому цього не було зроблено.

  • Джеффрі Епштейна затримали 7 липня. Його звинуватили в торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації. Особлива увага до справи Епштейна прикута ще й тому, що мільярдер добре знав чинного президента США Дональда Трампа, колишнього американського президента Білла Клінтона, а також герцога Йоркського принца Ендрю.
  • 10 серпня Джеффрі Епштейн вчинив самогубство в тюрмі. Його тіло знайшли в камері, де він відбував покарання. При розтині тіла Епштейна було встановлено, що у нього велика кількість переломів у ділянці шиї, а також зламана підʼязикова кістка.
  • На початку липня стало відомо, що ФБР виявило в записній книзі Епштейна тисячі імен відомих людей, політиків, кінозірок і бізнесменів, зокрема колишнього премʼєр-міністра Великої Британії Тоні Блера, лідера групи The Rolling Stones Міка Джаггера, мільярдера Річарда Бренсона, барона і політика Лейбористської партії Пітера Мандельсона, герцогині Йоркської Сари Фергюсон та інших відомих осіб Сполученого Королівства
  • 20 листопада син королеви Єлизавети II принц Йоркський Ендрю відмовився від виконання монарших обовʼязків на тлі звинувачень у сексуальному звʼязку з однією з жертв американського мільярдера Джеффрі Епштейна.