Moodyʼs покращило прогноз України зі «стабільного» на «позитивний»

Автор:
Олена Шведенко
Дата:

Міжнародне рейтингове агентство Moodyʼs Investors Service змінило прогноз рейтингів уряду України зі «стабільного» на «позитивний». Про це йдеться на сайті агентства.

Агентство також підтвердило довгострокові рейтинги пріоритетних незабезпечених кредитів України на рівні «Caa1».

Серед головних факторів поліпшення рейтингу аналітики агентства зазначили, зокрема, відновлення валютних резервів України, яке знижує зовнішню вразливість у контексті великих зовнішніх виплат. «Moodyʼs очікує, що валютні резерви залишаться близькими до їхніх поточних рівнів, що становить близько $21,4 млрд (близько 16% ВВП на кінець 2018 року) та еквівалентно імпорту за 3 місяці», — йдеться в повідомленні агентства.

Також аналітики зазначили поліпшення макроекономічної стабільності України та перспективи відновлення економічних реформ.

При цьому Moodyʼs нагадали, що значні виплати за зовнішнім боргом (1 млрд 159,8 млн грн) на тлі відсутності нової програми Міжнародного валютного фонду вимагають постійного доступу до ринків.

Також Moodyʼs підтвердило рейтинг «Ca» з єврооблігацій на суму $3 млрд, які Україна продала в грудні 2013 року. Довгострокові стелі в іноземній валюті та депозити в Україні залишаються незмінними — на рівні «B3» і «Caa2» відповідно, в той час як короткострокові стелі в іноземній валюті для облігацій та депозитів залишаються не первинними (NP).