У Дніпрі пʼятеро невідомих побили активістів обʼєднання САМ і розгромили офіс

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Увечері 22 листопада пʼятеро невідомих напали на активістів організації «Спільнота активної молоді — САМ». Про це повідомила голова обʼєднання «ZMINA. Центр прав людини» Тетяна Печончик у Facebook.

«Напади на активістів тривають. Учора пізно ввечері в Дніпрі напали на активістів громадської організації «Спільнота активної молоді — САМ», — написала вона.

Невідомі в балаклавах увірвалися в приміщення спільноти тпа побили активістів Владислава Мельника і Вірослава Цюпʼяка. Постраждалі отримали травми щелепи, носа і черепа, заяви в поліцію вже написані.

«Влад волонтерив у «Відсічі», організував кампанію за перейменування Дніпропетровської області, доклав зусиль, щоб у Дніпрі зʼявився міський молодіжний центр і став співзасновником Асоціації молодіжних центрів України, співпрацював з Центром.Ua та допомагав організовувати акції «Хто замовив Катю Гандзюк?», — додала правозахисниця.

У поліції повідомили, що вже відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 КК (Хуліганство, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом). Порушників чекає покарання у вигляді штрафу від 8,5 до 17 тис. грн або обмеження свободи на термін від пів року до пʼяти років.

  • 8 листопада в Києві двоє невідомих напали на юриста й експерта у сфері антикорупційної політики з організації StateWatch Олександра Лємєнова.
  • У Запоріжжі напали на ромську активістку Анжеліку Бєлову, яка виступає за права національних меншин. Внаслідок нападу дівчина опинилася в реанімації з ушкодженнями в області серця і печінки.