У Британії водія оштрафували на £100 через довге перебування на заправній станції

Автор:
Олена Шведенко
Дата:

У Британії водіїв обмежили в часі перебування на заправних станціях — нафтогазові компанії British Petroleum (BP) і Shell встановили відповідні ліміти на АЗС. У разі перевищення ліміту водіїв штрафують, пише The Guardian.

Компанії встановлюють камери відеоспостереження на входах і виходах на заправках, щоб контролювати, скільки перебуває на їхній території та чи інша машина. BP встановили ліміт для своїх АЗС у 30 хвилин, на заправних станціях Shell — 20 хвилин.

Перші водії, які зіткнулися з обмеженням і штрафами, не приховують обурення. «Я заправив машину та пішов платити. Під час оплати я вирішив скористатися ще й автомийкою і, заплативши за це, повернувся в машину. Переді мною стояли шість машин, що очікували мийки. Я, звичайно, не бачив жодного попередження про 30-хвилинне обмеження», — заявив водій Гарет Хьюз, який прострочив час перебування на АЗС British Petroleum.

Водій також розповів, що отримав лист з вимогою сплатити штраф. Було зазначено, що у разі сплати протягом 14 днів штраф становитиме 60 фунтів стерлінгів. Водій заплатив 100 фунтів протягом 47 хвилин, побоюючись, що збирачі боргів можуть прийти до нього додому.

В офісі BP, яка управляє понад 1 200 автозаправними станціями у Великій Британії, від коментарів відмовилися.