У Ванкувері вводять заборону на пластиковий посуд і соломинки. Виняток зроблять для чайних магазинів

Автор:
Олена Шведенко
Дата:

У Ванкувері магазини з продажу бульбашкового чаю на рік будуть звільнені від заборони на використання одноразових пластикових виробів — соломинки, чашки, посуд і сумки (пакети) для покупок. Про це пише CTVNews.

Влада міста оприлюднила звіт, в якому викладені рекомендації з використання пластикових виробів: соломинок, чашок, посуду й пакетів.

Це частина стратегії влади Ванкувера зі скорочення одноразового використання пластикових виробів, а також стратегічного плану «Без відходів — 2040».

Зокрема, пластикові контейнери будуть заборонені від січня 2020 року, пластикові соломинки — від 22 квітня 2020 року (День Землі). Одноразові стакани будуть заборонені від 1 січня 2021 року, їх використання оподатковується не менш ніж 25 центів. Магазини з продажу бульбашкового чаю звільнятимуться від сплати податків на рік. Також від 1 січня 2021 року буде заборонено використання пакетів — податок за використання паперових пакетів становитиме не менш ніж 15 центів (через рік 25 центів), а за пакети багаторазового використання — $1 (через рік $2).

Крім магазинів з продажу та дегустації бульбашкового чаю, винятки поки діятимуть для медичних установ та благодійних організацій.