Вночі: капітана танкера «Делфі» виписали з лікарні, засновник Telegram вибачився за збої в месенджері, адвокат Трампа заявив про компромат на Байдена

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Капітан танкера «Делфі» вийшов з лікарні

59-річного капітана танкера «Делфі», якого евакуювали з аварійного судна 22 листопада, виписали з Одеської міськлікарні № 11. У чоловіка діагностували загальне переохолодження, низьку температура тіла і уповільнене серцебиття. Після медичної допомоги дружина забрала його додому. У старшого механіка судна Костянтина Михайленка діагностували гострий трахеобронхіт, він залишається в лікарні. Третій евакуйований — 22-річний матрос танкера заявив рятувальникам, що не потребує медичної допомоги, і відбув до Ізмаїла, де він проживає.

Засновник Telegram вибачився за збої в месенджері

Творець Telegram Павло Дуров публічно попросив вибачення за перебої в роботі месенджера, з якими 22 листопада зіткнулися користувачі по всьому світу. За його словами, збої відчули близько 15% користувачів. «Це в основному торкнулося користувачів з Німеччини, Іраку, Узбекистану, Росії, України, Казахстану і Білорусі. Ми просимо вибачення за кожне повідомлення, яке ми не змогли доставити протягом цієї години», — заявив Дуров. За його словами, проблеми виникли через різке зростання числа користувачів — до 50% щороку, що спричинює певні проблеми на серверах.

Новий броньований пікап Tesla замовили 146 тисяч разів

Станом на вечір 23 листопада електричний пікап Cybertruck, який нещодавно презентував Ілон Маск, замовили 146 тисяч разів. 17% замовників хочуть купити машину з одним електродвигуном, 42% — з двома моторами і 41% — замовили тримоторну версію. Розміщення замовлення коштує $100. В масове виробництво пікап-броньовик випустять у 2021 році. Коштувати він буде $39,9 тисячі.

Українська спортсменка стала кращою молодою легкоатлеткою світу

Легкоатлетка Ярослава Магучіх отримала премію World Athletics Awards в Монако. Українка перемогла в номінації Rising Star, повідомляє World Athletics. У своїй промові Магучіх подякувала організаторам церемонії. «Ця перемога для мене дуже цінна. Я була рада вже тому, що кваліфікувалася на світову першість в Досі, певно, ще й сама не думала про те, що виграю срібну медаль», — завила Магучіх. Серед юніорів-чоловіків переможцем став Селемон Барега з Ефіопії.

Адвокат Трампа Джуліані пригрозив компроматом на Байдена

Адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані написав у Twitter, що у нього є компрометуючі документи проти сімʼї колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена. Він додав, що документи стосуються «чотирьох десятиліть заробляння грошей [Байденами] з використанням службового становища». «Якщо я зникну, ці документи будуть оприлюднені», — написав адвокат Трампа.