Протест у Грузії: активісти повісили ланцюг і замок на огорожу президентського палацу

Автор:
Олена Шведенко
Дата:

У Тбілісі кілька десятків протестувальників громадянського руху «Посмій» повісили ланцюг і замок на огорожу президентського палацу на знак протесту проти пасивної ролі президента у врегулюванні політичної кризи. Про це повідомила телекомпанія «Руставі-2».

«Ми прийшли до Саломе Зурабішвілі з миром. Ми всі знаємо, яка криза в країні, а Саломе Зурабішвілі лише через 10 днів після початку кризи робить політичну заяву. Ми вимагаємо від Зурабішвілі стати посередником між владою і опозицією, щоб вони почали діалог», — повідомила одна з активісток протесту.

Символами протестного руху в Тбілісі стали ланцюг і замок. Раніше активісти повісили відповідні символи на воротах адміністрації уряду, Служби державної безпеки, Генпрокуратури, на дверях офісів мажоритарних депутатів парламенту в столиці та регіонах, а також біля будинку голови керівної партії «Грузинська мрія — Демократична Грузія» Бідзіни Іванішвілі.

Протести в Грузії

Акції протесту в Тбілісі почалися після того, як парламент Грузії 14 листопада не підтримав ідею конституційних змін, що стосуються проведення парламентських виборів в 2020 році за пропорційною системою з нульовим виборчим барʼєром. Проти цієї ініціативи виступила більша частина мажоритарних депутатів від керівної партії, яка і розробила законопроєкт.