Консервативна партія Бориса Джонсона опублікувала маніфест щодо Brexit. Що в ньому?

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Консервативна партія Британії опублікувала передвиборний маніфест, в якому розписала свої плани і обіцянки в разі перемоги на парламентських виборах. Серед них і обіцянка довести Brexit до кінця. Про це повідомляє ВВС.

У зверненні лідер консервативної партії і чинний премʼєр-міністр Борис Джонсон обіцяє відкликати з парламенту законопроєкт про скасування договору про Brexit з ЄС до 25 грудня у разі, якщо партія отримає більшість голосів у палаті общин на прийдешніх виборах 12 грудня. Таким чином депутати нададуть політичної і юридичної сили угоді з Євросоюзом щодо Brexit до виходу Британії з ЄС, який планується на 31 січня.

Крім того, в маніфесті депутати обіцяють унеможливити підвищення податку на доходи фізичних осіб, податку на додану вартість і національного страхування протягом пʼяти років. Також серед обіцянок — збільшити видатки бюджету на виплати молодим батькам на £250 млн (понад 7,5 млрд грн) на рік, збільшити видатки на дороги, систему охорони здоровʼя і освіту.

Крім іншого, парламентарії обіцяють звести до нуля вуглецеві викиди до 2050 року, розширити штат поліції і надати право безоплатного паркування працівникам медичної сфери.