Конкурс на голову Держетнополітики завершився без результатів. Останніх претендентів не допустили до співбесіди з Кабміном

Автор:
Олена Шведенко
Дата:

Конкурс на голову Державної служби з етнополітики та свободи совісті закінчився безрезультатно — двох останніх претендентів з нього виключили. Про це один з претендентів Андрій Юраш написав на своїй сторінці в Facebook.

«Конкурс завершився безрезультатно. Завіса опускається. Бурхливі оплески», — написав Юраш, який з 2014 року очолював департамент у справах релігій та національностей Міністерства культури.

Юраш пояснив, що три етапи конкурсу він і його основний конкурент Юрій Решетніков пройшли з майже однаковими високими балами, однак комісія не допустила їх до співбесіди. «Четвертий етап конкурсу — співбесіда, залишилося тільки двоє конкурсантів: Юраш — 6,25 балів, Решетніков — 6. Якщо якесь питання оцінюється в 0,5 балів, то особа далі не проходить. Юраш отримав за «досягнення результатів» 0,5 балів. Тобто, три етапи були пройдені мною з найвищими серед кандидатів балами. Вибивання мене на етапі співбесіди — це абсолютно маніпулятивний маневр. Це саме той етап, де можна було бути впевненим, що обсяг досягнутого і характер заангажованості до процесів навряд чи дозволяв би сумніватися в результатах співбесіди», — написав він.

За словами Юраша, до наступного етапу через «чийсь неадекватний висновок» не був допущений ні Юраш, ні його вже єдиний на той момент конкурент.

«Оскільки «пропустити вперед» цього опонента не було жодних підстав і можливостей, то було вирішено «замочити» обох», — написав Юраш.