АВС News: Клієнт Джуліані Парнас передав Конгресові матеріали про тиск США на Україну

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Клієнт адвоката президента США Рудольфа Джуліані бізнесмен українського походження Лев Парнас надав комітету з розвідки палати представників аудіо, відео та фотографії, повʼязані з тиском США на Україну з метою змусити почати розслідування проти ексвіцепрезидента Джо Байдена. Про це повідомляє ABC News з посиланням на кілька джерел.

Парнас надав записи в рамках виконання повістки від Конгресу. Зазначається, що серед іншого в розпорядженні комітету з розвідки палати представників виявилася низка документів англійською та українською мовами. Деякі матеріали містять обговорення між Джуліані та Трампом.

Тим часом, як стверджують джерела, частина документів, запитуваних Конгресом, вже перебуває у розпорядженні федеральних слідчих в Південному окрузі Нью-Йорка і тому вони не можуть бути передані Конгресу.

«Містер Парнас гучно і публічно заявив про своє бажання виконати раніше видану повістку та надати комітету з розвідки палати представників правдиву та важливу інформацію, яка сприяє правосуддю, а не перешкоджає йому», — цитує телеканал заяву адвоката Парнаса.