«Обіцяв покращити співпрацю». Порошенко заявив, що двічі зустрічався з адвокатом Трампа Джуліані

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Експрезидент Петро Порошенко розповів про свої зустрічі з адвокатом президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані, передає «Голос Америки».

На форумі з міжнародної безпеки у Канаді колишній український лідер заявив, що двічі зустрічався з Джуліані. За словами Порошенка, адвокат Трампа обіцяв йому, що допоможе підняти рівень співпраці між США та Україною.

Як пише видання, на уточнюючі запитання, чи просив щось Джуліані за такі послуги, Порошенко спочатку відповів обтічно, але згодом дав однозначну відповідь: «Дивіться, я президент України, величної європейської нації, великої європейської країни, найбільшої за територією в Європі. І звичайно, я не можу уявити такого типу розмов зі мною як з президентом України». Порошенко також додав, що Джуліані не піднімав питання Burisma чи розслідування проти сина ексвіцепрезидента США Джо Байдена Хантера.

  • Держдепартамент США 22 листопада опублікував доповідні записки про зустрічі колишнього генерального прокурора Юрія Луценка, Джуліані, глави Держдепу Майкла Помпео, директора з розслідувань консалтингової фірми Джуліані Джорджа Бойла, бізнесменів Ігоря Фрумана і Льва Парнаса, а також колишнього нардепа Гліба Загорія і нинішнього заступника генпрокурора Гюндуза Мамедова.
  • Посол США при ЄС Гордон Сондленд заявив, що разом із міністром енергетики Ріком Перрі та спецпредставником Держдепартаменту Куртом Волкером змушений був співпрацювати з Джуліані.