Олена Зеленська: В українських школах запровадять нову програму харчування «Яблуко для дитини»

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

В українських школах розпочнеться реформа харчування для дітей — в меню зʼявиться більше вітамінів і стане менше вуглеводів. Про це в інтервʼю ТСН.Тиждень розповіла дружина президента Олена Зеленська.

За її словами, зараз безліч шкіл «грішать» низькою якістю приготовленої їжі і «вкрай жахливим обслуговуванням».

«Ми хочемо зробити класифікацію шкіл, за якою держава буде допомагати по-різному. Є школи, в яких зовсім нічого немає. Тобто, там буде більше фінансування», — розповіла Зеленська.

За її словами, в раціон дітей слід вводити більше фруктів та овочів і зменшувати кількість вуглеводів. «У деяких країнах дітям дають склянку молока і вони примусово її випивають. А якщо у нас буде програма «Яблуко для дитини». У нас яблука просто гниють на Західній Україні. Їх нікуди продавати. Їх дуже багато», — додала дружина президента.

Вона підкреслила, що школярі не заперечують проти правильного харчування. «Діти все розуміють, хочуть змін. А дорослі, на жаль, мені здається, не розуміють, чому котлети з кашею — це для вживання кожен день погано. У понеділок добре. А у вівторок давайте ще і салатик додамо», — зазначила Зеленська.

  • З 2018 року в Україні по-новому формують групи продовженого дня. Якщо раніше групи продовженого дня комплектували з учнів не менше чотирьох вікових категорій, наприклад, 1—4 класи, то зараз різниця у віці учнів однієї групи не може перевищувати двох років. При цьому «змішані» групи допускаються у сільських школах, куди дітей підвозять шкільним автобусом.
  • У Великобританії госпіталізували підлітка, який з незрозумілих причин втратив зір. Виявилося, що майже все своє життя він харчувався тільки закусками — починаючи з молодшої школи їв тільки картоплю фрі, чіпси і білий хліб.