До проєкту оборонного бюджету США на 2020 рік включили санкції проти «Північного потоку — 2»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Законопроєкт США на 2020 рік про оборонну політику стане засобом зупинити російський проєкт «Північний потік — 2». Про це повідомив голова комітету Сенату США з міжнародних відносин Джим Ріш, передає Defense News.

Санкції щодо компаній, які беруть участь у спорудженні трубопроводу «Північний потік — 2», були додані до проєкту закону на 2020 рік про національну оборону.

«Велика частина «Північного потоку» вже зроблена, але санкції переконають будівельні компанії, які беруть участь у проєкті, припинити роботу над газопроводом», — сказав Ріш.

Текст положення про санкції не був оприлюднений, але Ріш сказав, що він близький до «Акту про захист енергетичної безпеки Європи», який раніше пропонував сенатор-республіканець від Техасу Тед Круз. Цей законопроєкт буде накладати санкції на компанії, які експлуатують судна, що прокладають труби для трубопроводів Nord Stream 2 і TurkStream.

Раніше план транспортування природного газу протяжністю близько 1200 км через Балтійське море з Росії до Європи був розкритикований адміністрацією президента Дональда Трампа і низкою європейських країн, які стверджують, що це збільшить залежність Європи від Росії в галузі енергетики.