Опитування: Про справу Гандзюк чули майже три чверті українців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Підозрювані у справі Гандзюк

  1. Владислав Мангер — голова Херсонської обласної ради. Мангера підозрюють у тому, що він замовив напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк. У лютому йому призначили заставу, на початку березня суд відсторонив його від обійманої посади.

  2. Олексій Левін, за версією слідства, був ключовою фігурою в організації нападу на Гандзюк. За словами Луценка, Левін виїхав з України того ж дня, коли поліція затримала перших підозрюваних у справі.

  3. Ігор Павловський — помічник депутата від «Блоку Петра Порошенка» Миколи Паламарчука. Павловського називають посередником у вбивстві Гандзюк.

  4. Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Вʼячеслав Вишневський і Микита Грабчук — виконавці нападу на Катерину Гандзюк. Вони вже отримали вироки та відбувають покарання у в'язниці.

73,2% українців знають про справу щодо вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це свідчать результати спільного опитування Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

При цьому 24,6% опитаних не чули про цю справу. 74,5% респондентів заявили, що справа Гандзюк розслідується неефективно, 9% опитаних вважають, що навпаки. 16,5% не змогли відповісти.

88,8% респондентів вважають важливим, щоб розслідування справи Гандзюк довели до кінця. 6,4% вважають це неважливим, 4,8% важко відповісти на це питання.

Про громадську ініціативу «Хто замовив Катю Ганзюк?» чули тільки 34% опитаних, не чули — 60,9%. Разом з тим цю ініціативу підтримують 84,6% респондентів, лише 5% — не підтримують.