В Україні запустили сайт, де можна повідомити про швидкість свого інтернету

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Міністерство цифрової трансформації України створило сайт, аби отримати інформацію про реальне покриття України інтернетом. Про це міністерство повідомило у Facebook.

В Україні планують у найближчі 5 років забезпечити 100-відсоткове покриття населених пунктів та їхніх соціальних об’єктів високошвидкісним інтернетом. Для цього потрібна інформація про реальне покриття.

«Наше завдання — виявити, чи відповідає швидкість у наявних мережах заявленій, де взагалі немає покриття, чи мають соціальні об’єкти у регіонах доступ до інтернету. Для цього ми використовуємо усі наявні джерела: дані офіційної статистики, інформацію регулятора, профільних асоціацій, технічні дані. Відсьогодні ми запускаємо сайт, який дозволить мешканцям України долучитися до цієї справи. Сайт є прототипом майбутньої мапи інтернету України», — заявили у відомстві.

На сайті broadband.gov.ua кожен може розповісти, чи є у нього інтернет та з якою швидкістю він працює. Швидкість зʼєднання визначається автоматично, достатньо лише зайти на сайт та пройти спідтест зі свого комп’ютера чи смартфону.