Військовий бронеавтомобіль «Новатор» отримає цивільну версію в кузові пікапа

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Військовий бронеавтомобіль «Новатор» отримає цивільну версію в кузові пікапа

«Новатор».

Ukrainian Armor

Військовий всюдихідний бронеавтомобіль «Новатор», який розроблявся для потреб Національної гвардії, отримає цивільну версію в кузові пікапа. Про це повідомляє компанія-виробник Ukrainian Armor.

«Не йдеться про виробництво «паркетного» пікапа з «брутальною» зовнішністю, на якому можна погарчати біля входу в нічний бар або покатати дівчат після дискотеки. Хоча ця машина на трасі поводиться, як спортивний болід, її рідна стихія — бездоріжжя, ліси і гори, а призначення — подорожі та справжні пригоди», — сказав директор підприємства Олександр Кузьма.

Виробництво авто Novator-CV планують запустити у 2020 році. Пікап збереже характеристики військового автомобіля, але буде позбавлений бронезахисту та спецобладнання (кріплення для турелі, установки димової завіси тощо).

Novator-CV отримає 8-циліндровий турбодизель обʼємом 6,7 л і потужністю 300 к. с. Максимальна швидкість 180 км/год буде обмежена електронікою. Novator-CV зможе долати підйоми з кутом до 60% і брід глибиною до 0,7 м, а також рухатися з бічним ухилом до 50% і при цьому перевозити у вантажному відсіку до 2 тонн вантажу.

«У базовій версії машина збереже систему нічного водіння, підігрів усіх стекол і дзеркал, люк для виходу на дах, високошвидкісну автоматичну систему пожежогасіння салону і двигуна, автоматичну систему підкачки шин, електричний інвертор на 220 вольт, роз’єми для зарядки мобільних телефонів і радіостанцій, а також систему клімат-контролю для комфортної експлуатації автомобіля при температурі від -40 °C до +50 °C», — йдеться в повідомленні.