Блумберг оголосив рекламну кампанію розміром $100 млн для критики Трампа

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг анонсував рекордні витрати на рекламу, аби перемогти чинного президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє Telegraph.

«Я вірю, що мій унікальний досвід у бізнесі, уряді й благодійності дозволить мені перемагати і лідирувати. Як кандидат я зберу широку і різноманітну коаліцію американців, щоб перемогти. І як президент, маю навички, щоб виправити те, що зламано в нашій великій країні. А там багато зламано», — йдеться у заяві Блумберга.

Кандидат оголосив рекламну кампанію розміром $100 млн для критики Трампа на ключових полях бою і $15 млн для реєстрації виборців. Ці початкові плани витрат вже вдвічі перевищують суму, яку зібрав головний фандрайзер у Демократичній партії, сенатор Берні Сандерс.

Первісна рекламна кампанія Блумберга англійською та іспанською мовами буде сфокусована на його біографії, щоб представити його виборцям.

Кандидат заявив, що не має наміру збирати кошти на передвиборчу кампанію, а замість цього використає особисті гроші. Його кампанія матиме інтернет-магазин агітаційних товарів. Одним із перших продуктів є футболка з його улюбленим афоризмом «Ми віримо в Бога. Усе інше приносять факти».

Зараз відомо, що команда Блумберга вже зарезервувала рекламу на понад $30 мільйонів.

  • Колишній мер Нью-Йорка і мільярдер, який посідає 11 сходинку рейтингу Forbes зі статком у $52 млрд, Майкл Блумберг виявив бажання подати документи для участі у виборах президента США 2020 року. Вже 17 кандидатів від Демократичної партії заявили про свою участь у виборах президента. З боку республіканців три кандидати заявили, що будуть змагатися з Дональдом Трампом у первинному конкурсі партії.
  • Чистий капітал Блумберга становить $52 млрд (за даними Forbes). Це майже в 17 разів більше, ніж у Трампа ($3,1 млрд). Блумберг був банкіром з Волл-стріт і заснував імперію фінансового видавництва, що носить його імʼя. Він пожертвував мільйони доларів на освітні, медичні та інші цілі.
  • Майкл Блумберг вважається одним з 11 найбагатших людей на Землі, наразі його стан оцінюється в $54 мільярди.