Флот Німеччини звинуватили у вбивстві 18 морських свиней на навчаннях. Захисники тварин кажуть, що військові порушували закон

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Організації з захисту прав тварин звинуватили Військово-морський флот Німеччини в убивстві 18 морських свиней, які вимирають. Військові підірвали британські міни часів Першої світової війни в морському природному заповідника в поясі Фемарн (протока між Данією і Німеччиною).

Як повідомляє DW, організація «Спілка охорони природи та біорізноманіття» (NABU) заявила, що виявила тіла 18 свиней після навчань НАТО в серпні.

Військові підірвали 42 міни, з яких 39 — на території заповіднику. Зоозахисники впевнені, що військові порушили закони про захист тварин і не проконсультувалися перед навчаннями з природоохоронними органами. «Цей інцидент є неприпустимим і свідчить про незнання Військово-морським флотом природоохоронних законів, а також про повну нездатність політиків вирішувати проблему старих військових боєприпасів», — сказав глава організації Лейф Мюллер.

Представник Міністерства оборони Німеччини заявив, що поки не встановлено прямий звʼязок між знешкодженням мін і загибеллю ссавців. Як пише The Washington Times, німецькі чиновники в понеділок вранці заявили, що вже розпачали розслідувати цей інцидент.

Перед цим в уряді зазначили, що цей випадок продемонстрував конфлікт між законами про охорону навколишнього середовища та правилами для запобігання безпосередній загрозі. Раніше цивільні органи повідомляли, що міни в протоці стають небезпечними і щороку становлять дедалі більшу загрозу.