«Спочатку кулі, потім — кувалда». Маск пояснив, чому на презентації Cybertruck у електропікапа тріснули вікна

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Засновник Tesla Ілон Маск пояснив, чому на презентації електричного пікапа Cybertruck у автомобіля тріснули вікна. Про це повідомляє CNN.

На презентації продемонстрували випробування скла електропікапа, які нібито повинні витримувати дрібнокаліберні кулі. Згодом на сцені зʼявився дизайнер Tesla Франц фон Хольцхаузен і кинув у вікно з боку водія сталеву кулю, яка несподівано розбила його. Теж саме Хольцхаузен проробив і з вікном з боку пасажира, також розбивши його.

Пізніше Маск нагадав, що перед цим фон Хольцхаузен кувалдою бив по корпусу Cybertruck, демонструючи міцність сталі, з якої виготовили електропікап. За словами засновника Tesla, це призвело до тріщин біля основи вікон, знищення яких надалі довершили кинуті в них кулі. «Спочатку варто було кидати сталеві кулі, а потім — кувалдою. Наступного разу...» — написав Маск в Twitter.

Крім того, він пояснив суперечливий дизайн автомобіля. За словами Маска, корпус виготовлений з товстої холоднокатаної нержавіючої сталі, яку використовують для виготовлення ракет SpaceX. Зазвичай автомобілі виготовляють з використанням штампувальних машин, які можуть втискати метал у складні форми. «Причина, чому Cybertruck настільки площинний, в тому, що ви не можете штампувати надтверду сталь, бо вона ламає штампувальний прес», — додав Маск.