ДБР направило до Генпрокуратури проєкт підозри нардепу Федині. Вона назвала це «початком режиму Зеленського»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державне бюро розслідувань направило до Генеральної прокуратури проєкт повідомлення про підозру в погрозі вбивством щодо президента нардепу від «Європейської солідарності» Софії Федині. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Також направлена підозра волонтерці Марусі Звіробій. «Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань у тісній співпраці та за оперативного супроводу Служби безпеки України скерували до Генеральної прокуратури України проєкт повідомлення про підозру у погрозі вбивством щодо президента України чинній народній депутатці України та громадянці», — йдеться у повідомленні.

Крім цього, до прокуратури направлено проєкт подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення Федини до кримінальної відповідальності.

Федина назвала підготовку їй підозри «початком режиму Зеленського». Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook (орфографію збережено).

«Вітаю! Від сьогодні можемо говорити про #режим зеленського. Тиск на силові органи- законно. Ґвалтування -законно. Участь в анти майданах-похвально. Переслідування і зневага до військових-законно. Зачистка справ Майдану-законно. Замовляти повій в парламенті – похвально. Зарплати в конвертах-похвально. Кнопкодавство-похвально. #Захист держави і #власна_думка-#ЗЛОЧИН! Вам вирішувати, в якій державі жити», — написала Федина.

Що сталося?

26 жовтня депутат Софія Федина опублікувала у Facebook відео, яке було записано разом з волонтеркою Марусею Звіробій у кавʼярні у Львові. У ролику Федина та Звіробій критикують з використанням ненормативної лексики візит Зеленського в Золоте Луганської області та його зустріч з добровольцями.

«Ти там частіше їздь, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве», — говорить на відео Звіробій, звертаючись до Зеленського. «Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли», — продовжила її слова Софія Федина.