Головний лікар «Феофанії»: Після ДТП син омбудсмена Кулеби перебуває у медикаментозній комі

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Головний лікар «Феофанії»: Після ДТП син омбудсмена Кулеби перебуває у медикаментозній комі

Фото УНІАН

Лікарі клініки «Феофанія» ввели в медикаментозну кому сина уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, який потрапив у ДТП 24 листопада в Київській області. Про це повідомив головний лікар клініки «Феофанія» Ігор Семенів.

За його словами, поки що важко оцінити стан сина омбудсмена і судити про наслідки аварії.

«Ми даємо йому певні медикаментозні препарати для того, щоб знеболити, і це нівелює оцінку свідомості. Ми повинні знеболити і вжити заходів з недопущення розвитку ускладнень. Це медикаментозна седація, медикаментозна кома, яка необхідна в цій ситуації, це як лікувальний процес», — заявив Семенів.

Хлопчик отримав важку черепно-мозкову травму. За словами головного лікаря «Феофанії», при правильному лікуванні та реабілітаційному процесі «наслідків залишитися не повинно».

«Щодо Миколи Кулеби — там не виглядає як якась патологія, яка б мала віддалені наслідки. Щодо сина, ми зараз не можемо чітко сказати, якими будуть віддалені наслідки черепно-мозкової травми», — розповів журналістам лікар і додав, що реабілітація після ДТП може зайняти від 6 місяців до 1,5 року.

ВИПРАВЛЕННЯ

У початковому варіанті новини вказувалося, що в комі перебуває дитячий омбудсмен Микола Кулеба. Редакція theБабеля приносить свої вибачення.

Автор:
Юлія Рябчун

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter — ми виправимо