«Слуга народу» отримає з держбюджету 114 млн «кешбеку» за передвиборчу кампанію. Гроші планують витратити на створення хабу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Слуга народу» отримає з держбюджету 114 млн «кешбеку» за передвиборчу кампанію. Гроші планують витратити на створення хабу

Сергій Бортник / «Бабель»

Партія «Слуга народу» отримає з державного бюджету 114 млн грн компенсації витрат на парламентські вибори, окрім державного фінансування своєї діяльності. Про це в інтерв’ю «Громадському» розповів голова партії Олександр Корнієнко.

«Ми отримуємо дві суми. Одна — це так званий кешбек за передвиборчу кампанію. Він виплачується з цього року. Це близько 114 млн грн — те, що ми витратили на вибори», — розповів Корнієнко.

Друга сума — це державне фінансування. «З загальної суми у 260 млн грн наша частина — близько 80—90 млн грн, відповідно по 20 млн грн у квартал», — уточнив він.

Він заявив, що «кешбек» інвестуватимуть у розвиток політсили: «Знову клеїти на них борди, роздавати газети — це буде неправильно».

Корнієнко уточнив, що основний масив витрат буде повʼязаний зі «створенням додаткової користі і вартості в інтелектуальному напрямку». У «Слузі народу» хочуть створити хаб «по акумуляції статистики, інформації від різних аналітичних центрів».

«Наприклад, центр стратегій та напрацювання рішень. Він фактично буде працювати як хаб по акумуляції статистики, інформації від різних аналітичних центрів. Ми оголосимо в січні тендер на кілька позицій: соціологічні дослідження, аналітику тощо», — зазначив Корнієнко.