В італійській Бівоні продають будинок за €1, аби зробити містечко більш населеним

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В італійській Бівоні продають будинок за €1, аби зробити містечко більш населеним

Wikimedia Commons

Італійські містечка конкурують між собою, аби продати старі будинки дешевше, ніж коштує порція еспресо. Про це повідомляє СNN Travel.

У Бівоні — невеликому містечку в глибині острова Сицилія — пропонують податкові пільги всім, хто хоче заплатити €1, щоб купити один з порожніх і напівзруйнованих будинків.

«За останні 40 років чисельність нашого населення скоротилася вдвічі. Сьогодні нас залишилося всього 3 800 жителів», — каже Анджела Канніццаро, радник з культури міста.

Мета продажу будинків за такою ціною, додає вона, полягає в тому, щоб відновити місто до рівня розквіту XVI століття.

Потенційним покупцям пропонують заповнити форму заявки, в якій їм потрібно пообіцяти відремонтувати будинок протягом трьох років і надати детальну інформацію про те, що вони робитимуть зі своєю новою власністю. Новому власнику потрібно буде почати роботу протягом декількох місяців і внести страхову заставу в розмірі €2 тис.

На продаж пропонуються переважно покинуті камʼяні котеджі.

«Ремонт може початися через рік після отримання всіх дозволів на будівництво і має бути завершений протягом наступних трьох. Крім того, будуть передбачені привабливі податкові бонуси для тих, хто вирішить отримати посвідку на проживання і фактично переїхати сюди», — пояснила Канніццаро.

  • В італійському регіоні Молізе місцеві чиновники пропонують до $27 тис. усім, хто хоче переїхати туди та відкрити свій бізнес.
  • 600 готелів по всьому світу пропонують безкоштовне проживання в обмін на послуги (піар, прибирання та навчання).
  • На онлайн-майданчику для подобової оренди житла Airbnb зʼявилася пропозиція про оренду номерів у готелі De Vere House. Це будинок, де, за сагою про Гаррі Поттера, Волдеморт убив батьків головного героя.