З України втік «хрещений батько» контрабанди Альперін. Зеленський обіцяє за нього «цінний подарунок»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів на митниці від правоохоронців утік Вадим Альперін. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у Facebook.

«Під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів навколо та безпосередньо на митниці від правоохоронців утік такий собі пан Альперін, якого вважають одним із хрещених батьків контрабанди в Україні. Однак далеко він не добіг — кордони надійно перекриті, отже, Вадим Альперін переховується десь у країні. Прошу всіх підключитися й допомогти йому знайти дорогу до НАБУ. Або допомогти правоохоронцям знайти пана Альперіна», — заявив Зеленський.

Президент пообіцяв від себе «цінний подарунок» тому, хто найкраще допоможе зустрічі контрабандиста із законом.

  • Нагадаємо, вранці 26 листопада НАБУ затримало 7 митників. Тоді ЗМІ припускали, що обшуки відбувались у «справі Альперіна».
  • Агент НАБУ Євген Шевченко розповідав виданню «Цензор.Нет» деталі махінації Альперіна: «Він імпортував товар у величезних кількостях, переважно з Китаю. Схема дуже проста. Наприклад, завозиться взуття — пара насправді коштує $10, але він підробляє документи та заявляє на митниці вартість лише в 10 центів — тобто в 100 разів меншу. Митниця все одно оцінює пару цього взуття в $10, Альперін сплачує податки в повному обсязі, але потім йде зі своїми фіктивними документами в продажний суд і повертає собі всі раніше сплачені податки».