Гончарук розпочав інформкампанію на користь щеплень. Він доручив обласним головам провести аудит вакцин

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Премʼєр-міністр Олексій Гончарук доручив головам обласних державних адміністрацій почати в регіонах інформкампанію на користь щеплень і провести аудит вакцин, зокрема перевірити умови їх зберігання.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Після аудиту чиновники повинні будуть відзвітувати про результати Міністерству охорони здоровʼя. Гончарук підкреслив, що в деяких областях великі проблеми з обладнанням і вакцини зберігають у радянських непридатних холодильниках. Саме тому він наголосив на важливості проведення аудиту.

Також він висловився щодо низького рівня вакцинації серед населення. За його словами, про щеплення поширюють безліч міфів і насправді вакцин у країні вистачає, дефіциту немає.

«Вакцин у країні вистачить на всіх — вже третій рік поспіль у кожен регіон країни централізовано закуповується ЮНІСЕФ за державні кошти і своєчасно постачається достатня кількість вакцин для проведення календарних щеплень», — написав премʼєр.

Гончарук підкреслив, що своєчасна вакцинація — це питання колективної безпеки людей, «адже коли девʼять з десяти людей зробили щеплення, ймовірність захворіти значно менша».