Міносвіти призупинило дозвіл на вивчення в школах курсу «Основи сімʼї»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство освіти та науки призупинило дозвіл на використання у школах освітнього курсу «Основи сімʼї». Про це у Facebook повідомив автор курсу Адріан Буковинський.

Автор отримав листа від Інституту модернізації змісту освіти, в якому повідомлялося, що Науково-методична рада з питань освіти міністерства має розглянути матеріали антидискримінаційної експертизи щодо освітнього комплексу «Основи сім’ї» для учнів 10—11 класів. «До ухвалення відповідного рішення призупинено дію схвалення освітнього комплексу «Основи сім’ї» для учнів 10—11 класів для використання у закладах загальної середньої освіти», — йдеться у відповіді.

Буковинський обурений таким рішенням. «МОН вперше створює такий прецедент в історії України. Як можна вимагати від комісії відповідних рішень, якщо автора не вважали за потрібне принаймні познайомити з можливими зауваженнями, вже не говорячи про те, щоб дати мені можливість сформувати відповіді по суті зауважень?» — додав він.

Крім того, за словами Буковинського, він двічі намагався зустрітися із заступницею міністра Любомирою Мандзій, яка призупинила дозвіл, проте безуспішно.