Матір учасниць гурту ANNA MARIA призначать «омбудсменом» Криму

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Матір учасниць українського гурту ANNA MARIA (Анна та Марія Опанасюк) Ларису Опанасюк російська влада анексованого Криму призначить «уповноваженим з прав людини» півострова. Про це повідомляє місцеве видання «Крыминформ».

Кандидатуру Опанасюк погодила омбудсмен Росії Тетяна Москалькова. Остаточно призначити Опанасюк повинен «парламент Криму». Зазначається, що Опанасюк запропоновано пройти стажування «з метою налагодження оперативної взаємодії з галузевими підрозділами апарату уповноваженого з прав людини в Російській Федерації».

Опанасюк — випускниця Харківського юридичного інституту, колишній прокурор, а з 2000 року працювала в Раді Міністрів АР Крим. Після анексії вона залишилася в Криму і перейшла до «уряду» окупаційної влади.

Жінка обіймала посаду «віцепремʼєрки Криму», її вважають близькою соратницею самопроголошеного «голови» Криму Сергія Аксьонова. На початку листопада 2019-го «парламент» Криму прийняв її заяву про відставку. Опанасюк перебуває під санкціями України, які Рада нацбезпеки та оборони запровадила у 2016 році. Її чоловік Олександр Опанасюк — суддя Верховного суду Криму у відставці, проти якого, за даними журналіста «Новой газеты» Антона Наумлюка Генпрокуратура України порушила провадження щодо державної зради.

Хто такі ANNA MARIA?

Це музичний дует, створений у 2004 році сестрами з Криму. Популярність їм принесла перемога у проєкті «Шанс», а також участь у «Голосі країни».

Під час їхньої участі у Національному відборі до конкурсу «Євробачення-2019» довкола дуету виник скандал. Наприкінці лютого в ефірі програми «Prime. Скрипін» один з глядачів запитав сестер Анну та Марію Опанасюк: «Чий Крим?» «Крим наш! Наш з моєю сестрою, це наш дім, так було, є і буде. Ми там народилися, там почали співати, там ми надихаємося», — сказали сестри.

Після цієї відповіді журналіст Роман Скрипін спробував домогтися від артисток чіткої відповіді, але на всі уточнювальні запитання співачки відповідали: «Крим — наш дім», «Зараз там просто два кордони», «Ми не будемо говорити фрази, які від нас хочуть почути. Україна просто втратила Крим», «Крим залишився Кримом». Щодо війни на Донбасі вони заявили, що «війни в Україні немає».

Пізніше з подібним запитанням до учасниць гурту звернувся у прямому ефірі ведучий Національного відбору Сергій Притула, однак співачки також не спромоглися прояснити власну позицію.