У Бангладеш 7 ісламістам винесли смертний вирок за теракт у дипломатичному районі столиці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Бангладеш сімох ісламістів засудили до смертної кари за теракт 2016 року у столиці країни, під час якого загинули 22 людини, пише ВВС.

Напад на кафе Holey Artisan у Дацці здійснила група з пʼяти осіб, які захопили заручників, серед яких в основному були громадяни Італії та Японії. У підсумку перед судом постали вісім осіб за звинуваченням у плануванні та постачанні нападникам зброї. Одного з них виправдали.

Спочатку нападників повʼязували з «Ісламською державою», проте пізніше влада поклала відповідальність на заборонене у Бангладеш терористичне угрупування «Джамаат-уль-моджахеді Бангладеш».

Державний обвинувач Голам Сарвар Хан, виступаючи після оголошення вердикту суду, заявив, що звинувачення проти терористів «були доведені поза всяким сумнівом».

Теракт у Бангладеш

Теракт в Дацці стався 1 липня 2016 року. О 21:20 за місцевим часом сім бойовиків відкрили вогонь у ресторані Holey Artisan Bakery, який розташований в районі Гульшан, дипломатичній частині Дакки. Вони також підірвали кілька бомб, взяли кількадесят людей у заручники та в перестрілці вбили двох поліцейських.

В результаті теракту загинуло 29 осіб: 18 іноземних громадян, 2 місцевих заручники, 2 співробітники поліції, 2 співробітники ресторану і 5 бойовиків. Поліція Бангладеш звільнила 13 заручників і затримала одного з бойовиків.