Театр ім. Заньковецької не продовжив контракти з головним режисером Стригуном і його дружиною. Раніше вони виступили проти керівництва закладу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Театр ім. Заньковецької не продовжив контракти з головним режисером Стригуном і його дружиною. Раніше вони виступили проти керівництва закладу

Федір Стригун

Валерій Шмаков / УНІАН

Дирекція Львівського національного театру ім. Марії Заньковецької не буде продовжувати контракти з головним режисером Федором Стригуном та його дружиною, актрисою театру Таїсією Литвиненко. Про це заявив Стригун на своїй сторінці у Facebook.

80-річний Федір Стригун та 84-річна Таїсія Литвиненко пропрацювали у театрі майже 55 років.

«Народний артист України, актор і головний режисер національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької Федір Стригун сьогодні увечері по закінченні вистави «Криза» заявив, що дирекція театру надіслала йому «лист щастя», в якому повідомляє, що контракт з ним продовжено не буде», — йдеться у повідомленні Стригуна у Facebook.

Цю інформацію підтвердив і його син — Назар Стригун. Він повідомив, що адміністрація театру надіслала листи його батькам 26 листопада.

У листі за підписом гендиректора театру Андрія Мацяка зазначено, що контракт зі Стригуном завершується 14 грудня 2019 року. Режисеру пропонують оформити співпрацю з театром на основі цивільно-правової угоди, бо новий контракт укладено не буде.

Контракт з його дружиною Литвиненко завершується 29 грудня 2019 року. Дирекція театру пропонує їй перейти на 0,5 ставки «у зв’язку з подальшою раціоналізацією робочих місць».

У театрі давно триває конфлікт із непродовженням контрактів, повідомляє Zaxid.net.

26 вересня після вистави «Украдене щастя» Стригун вийшов на сцену та повідомив, що акторові Ярославу Кіргачу дирекція не продовжила контракт. Актори театру виступили на захист Кіргача.

Раніше, 25 листопада, у театрі відбувся конкурс на заміщення вакантної посади актора драми вищої категорії, за результатами якого на місце Кіргача взяли колишнього актора театру імені Лесі Українки Івана Довгалюка.

  • Будівля кінотеатру «Київ», за результатами експертизи, перебуває у непридатному для використання стані. Експертизу будівлі проводив Науково-дослідний інститут інноваційного будівництва Української академії наук на замовлення нинішнього орендаря — ТОВ «Сінема-Центр».