Суд призначив Садовому заставу у 1,05 млн гривень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Вищий антикорупційний суд призначив меру Львова Андрію Садовому, якого підозрюють у зловживанні владою, запобіжний захід у вигляді застави у 1,05 млн грн, а не в 50 млн, як просили прокурори.

Суд також заборонив Садовому спілкуватися з іншими фігурантами його справи та зобовʼязав здати документи для виїзду за кордон. Садового також зобовʼязали прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді та суду за кожною вимогою.

Заставу потрібно внести протягом 5 днів.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Садовий з чиновниками в порушення закону продав у 2015 році ділянку розміром понад 23 га за заниженою ціною під будівництво індустріального парку. Будівництво мало вестися за договором у межах Львову, але землю виділили в Рясному-Руському. Земельна ділянка, за даними прокурорів, перебуває на балансі сільради Яворівського району як сільськогосподарська земля. Її продали за 50 млн грн.

Нардеп Павло Бакунець, екснардепи Олег Лаврик і Олег Березюк, а також колишня віцеспікерка Верховної Ради та лідер партії «Самопоміч» Оксана Сироїд заявили, що готові взяти Андрія Садового на поруки. Також судове засідання відвідав мер Києва Віталій Кличко. Він теж висловив намір узяти Садового на поруки.