Комітет виборців: Рада майже не підтримує законопроєкти уряду Гончарука

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

За 3 місяці депутати підтримали лише 14% урядових законопроєктів. Про це Комітет виборців України повідомляє у Facebook.

«Однією з ключових проблем у Верховній Раді IX скликання є низька підтримка законопроєктів, поданих Кабінетом міністрів України. Так, за 3 місяці роботи законами стали лише 14% проєктів, зареєстрованих урядом», — заявили у КВУ.

За період з 29 серпня 2019 року до 21 листопада 2019 року уряд Олексія Гончарука подав до парламенту 63 проєкти законів, з яких стали чинними законами 9. Ще 2 закони парламент підтримав, але вони очікують на підпис президента.

З поданих проєктів законів 48% стосувалися сфери податків, бюджету, економічної, фінансової та промислової політики, 16% — питання організації державної влади, правової політики, правоохоронної діяльності та прав людини.

«Кабмін, в першу чергу, відповідає за реалізацію ухвалених законів, і є логічним, коли продуктивність уряду перевищує показники народних депутатів, а не навпаки. Показовий приклад — закон про «ринок землі». Депутати проголосували в першому читанні за власний законопроєкт, попри те що в парламенті був зареєстрований урядовий проєкт закону», — наголосив голова КВУ Олексій Кошель.

  • Скороход підтвердила, що нардепи «Слуги народу» отримували за голосування гроші в конвертах.
  • Рада у першому читанні ухвалила штрафи для депутатів за кнопкодавство.
  • Зеленський підписав закон про штрафи для депутатів за прогули.