Кабмін звільнив заступника міністра інфраструктури Клітіну

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Кабінет міністрів України звільнив заступника міністра інфраструктури Олександру Клітіну, яка нещодавно фігурувала в скандалі з міністром інфраструктури Владиславом Криклієм.

Про це в Telegram повідомив нардеп від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

За його словами, Клітіну звільнили за поданням міністра інфраструктури Владислава Криклій, сам міністр на засіданні був відсутній.

Що за скандал із Клітіною?

Раніше нардеп Антон Поляков опублікував фрагмент розмови народних депутатів від «Слуги народу», в якому зазначається, що Клітіна нібито отримала свою посаду «через ліжко».

«Олександра Клітіна — та сама заступниця міністра, яка, судячи з аудіозаписів, отримала посаду через ліжко. А ви говорите, що тільки через ліфт можна», — зазначив він.

Пізніше пранкер Джокер оприлюднив переписку з нібито Клітіною, в якій вона критикує деякі рішення свого керівника, згадує про «мутки з тендерами на локомотиви» і заявляє про готовність очолити міністерство. Криклій у відповідь заявив, що пропонував Клітіній повідомити правоохоронцям про ймовірну корупцію, якщо у неї є реальні факти, і подати у відставку через категоричну незгоду з такими речами.

22 листопада Клітіна дала брифінг, де заявила, що піде до суду, щоб очистити свою репутацію. Чиновниця сказала, що поки не знає всіх, проти кого подаватиме позови, однак серед них точно буде нардеп Антон Поляков, якого виключено зі «Слуги народу».