У Дніпрі заборонили шуміти вночі. Під табу потрапили концерти, співи громадян та гуркіт мотоциклів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Дніпрі заборонили шуміти вночі. Під табу потрапили концерти, співи громадян та гуркіт мотоциклів

Монастирський острів.

Wikimedia Commons

У Дніпрі запровадили правила дотримання тиші. Таке рішення 27 листопада під час сесії затвердили депутати Дніпровської міської ради, повідомляє пресслужба мерії.

Правила ініціював міський голова Дніпра Борис Філатов, який анонсував їх ще навесні.

Рішенням міської ради узгодили перелік місць для проведення загальноміських і державних свят, а також визначили час, коли ці заходи можна проводити.

Відтепер у Дніпрі наймасштабніші концерти, фестивалі та розважальні заходи, де використовують потужну звукопідсилювальну апаратуру, відбуватимуться на Монастирському острові з 9:00 до 22:00. А на Фестивальному причалі загальноміські та спортивні заходи можна буде проводити не пізніше 18:00. На площі Героїв Майдану та у парку ім. Глоби шуміти можна буде до 20:00.

«Винятком можуть бути лише заходи з нагоди державних свят, а також ті, проведення яких погоджено окремим розпорядженням міського голови», — уточнюють у Дніпровській міськраді.

Також рішенням сесії регламентується час проведення районних заходів, родинних фестивалів, конкурсів і концертів для дітей.

Водночас забороняються гучна музика, співи та гра на музичних інструментах після 22:00 на кораблях, в автомобілях та будинках.

Крім цього, правила забороняють у нічний час рух автотранспорту та мототехніки, шум від яких перевищує допустимий рівень.

За виконанням правил стежитиме інспекція з питань благоустрою Дніпровської міської ради.

  • 7 вересня в Дніпрі після закінчення капітального ремонту відкрили Центральний міст. Таким чином мер міста Борис Філатов виграв парі у президента Володимира Зеленського, яке вони уклали 12 липня.
  • 8 вересня у Дніпрі близько сотні людей влаштували флешмоб на підтримку звільнених військовополонених та політв’язнів і розгорнули стометровий прапор України.