«Хрещений батько» контрабанди Альперін прийшов у САП. Туди увірвалися співробітники НАБУ й затримали його

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Одеський бізнесмен Вадим Альперін прийшов на допит у САП, але його затримали співробітники НАБУ. Про це у коментарі theБабелю повідомив його адвокат Андрій Федур.

«Так. Альперін прийшов у САП 20 хвилин тому. Туди увірвались співробітники НАБУ зі своїми «спецназівцями» й повезли у невідомому напрямку. Сказали, що в НАБУ», — заявив Федур.

У НАБУ повідомили, що затримали «очільника злочинної організації, яка шляхом махінацій незаконно завозила товари в Україну».

Слідство вважає, що затриманий вчинив злочини, передбачені ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України.

  • Нагадаємо, вранці 26 листопада НАБУ затримало 7 митників. Тоді ЗМІ припускали, що обшуки відбувались у «справі Альперіна».
  • Агент НАБУ Євген Шевченко розповідав виданню «Цензор.Нет» деталі махінації Альперіна: «Він імпортував товар у величезних кількостях, переважно з Китаю. Схема дуже проста. Наприклад, завозиться взуття — пара насправді коштує $10, але він підробляє документи та заявляє на митниці вартість лише в 10 центів — тобто в 100 разів меншу. Митниця все одно оцінює пару цього взуття в $10, Альперін сплачує податки в повному обсязі, але потім йде зі своїми фіктивними документами в продажний суд і повертає собі всі раніше сплачені податки».
  • Президент України Володимир Зеленський назвав Альперіна «хрещеним батьком контрабанди» та пообіцяв за нього «цінний подарунок».