Європол заарештував 79 осіб за махінації з кредитками. Через шахраїв світові авіакомпанії понесли $ 1 млрд збитків

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Європол заарештував 79 осіб, яких підозрюють у придбанні квитків за вкраденими або підробленими кредитками, пише Bloomberg.

Найбільше від дій шахраїв постраждали авіакомпанії. Збитки галузі оцінюють майже в 1 мільярд доларів на рік. Афери часто були повʼязані і з більш серйозними злочинами, зокрема нелегальною імміграцією, торгівлею людьми, контрабандою наркотиків та тероризмом.

«Шахрайство з авіаквитками за своєю природою не обмежене. Ця операція стала кульмінацією багатомісячної співпраці Європолу з правоохоронними, судовими органами, прикордонними агентствами, авіакомпаніями та компаніями з виробництва кредитних карт», — сказав заступник виконавчого директора Європолу Віль ван Гемерт.

В операції, яка відбулася між 18 та 22 листопада, брали участь 60 країн, 56 авіакомпаній та 12 онлайн-туристичних агенцій.

  • У США розкрили одну з найбільших шахрайських схем у сфері охорони здоровʼя — звинувачення висунуті проти 35 осіб у чотирьох штатах. Злочинці за допомогою підроблених направлень на непотрібні аналізи отримували компенсації за допомогою Medicare — національної програми медичного страхування для осіб, старших за 65 років. Завданий збиток оцінюють у $2 млрд.
  • У США трьох жителів штату Меріленд Альфреда Честната, Ендрю Стюарта і Ренсома Воткінса випустили на свободу після 36 років вʼязниці. Чоловіків засудили до довічного увʼязнення в 1984 році за вбивство 14-річного хлопчика, якого вони не скоювали.